FTPTutorial FTP

Na vele inspanningen heb je eindelijk je eigen website gemaakt.

Misschien wel dankzij deze site. Fier als je bent wil je er nu voor zorgen dat deze website niet enkel te bekijken is op je pc, maar ook op het internet. Je zult daarvoor al je websitebestanden moeten verhuizen van je pc naar het internet. Dit proces noemen we uploaden.

Lees meer...
 
Gratis FTP software

In dit artikel vindt u een aantal gratis softwarepakketten om gebruik te maken van FTP, zowel op client als serverniveau.

Lees meer...
 
Hoe een webbrowser te gebruiken als FTP client.

Om FTP te gebruiken via uw browser heeft u geen speciale tools of een extra plug-in nodig, het enige wat u nodig heeft is een webbrowser zoals Internet Explorer, Firefox, Mozilla, Netscape,…

Lees meer...
 
FTP

In een netwerk kunnen computers met elkaar communiceren door gebruik te maken van een protocol.

Een protocol is een set afspraken over hoe data moet doorgezonden worden, zodat de ontvangende computer bv. kan weten waar in het opgestuurde datapakket de eigenlijke informatie zit, en welke data randinformatie is.

Randinformatie is informatie die bv. dient om de ontvangende computer wakker te schudden of om te laten weten hoe lang het bericht precies zal zijn. Het standaardiseert ook een aantal dingen die tussen besturingssystemen vaak verschillen.

Lees meer...
 

Verdien met je website

FTP Programma's

Daisycon