Home Geld met je site Affiliate Marketing Online geld verdienen met of zonder website
Online geld verdienen met of zonder website

Je kunt op heel veel verschillende manieren online geld verdienen. Wij van Webmasterstart vonden het een goed idee om eens een goed inhoudelijk artikel aan dit onderwerp te besteden en hebben de verschillende mogelijkheden voor je op een rij te zetten. Om online geld te verdienen is het vaak wel handig als je een website hebt. Nog beter is het natuurlijk als je zelf ook websites kan maken. Hierover straks meer.


Je kunt ook online geld verdienen zonder zelf een website te hebben. De mogelijkheden hiervoor zijn ook talloos. Deze zullen we ook voor je opsommen.Online geld verdienen met een website

Deze website heet niet voor niets webmasterstart. We gaan er dus stiekem vanuit dat je al een website hebt. Is dit het geval, dan zijn er een aantal mogelijkheden hoe je geld kunt verdienen. De bekendste zijn:

Geld verdienen met Affiliate Marketing

Bij affiliate marketing plaats je als website links naar adverteerders. Als een bezoeker iets bij de adverteerder koopt, dan krijg jij een vergoeding. Meestal is dit een percentage van het bedrag dat jouw bezoeker heeft uitgegeven.

Je kunt stomweg links en banners op je website zetten, maar geloof me, dan zal er niemand iets via je website kopen, en verdien je helemaal niets. De meeste websites die echt goed geld verdienen, vergelijken bijvoorbeeld producten. Start bijvoorbeeld een website waarmee je schrijft over een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld mobiele telefoons) en vergelijk hier de beste abonnementen met elkaar.Hoe start je met affiliate marketing?

Ten eerste moet je je aanmelden bij een affiliatenetwerk. Bijvoorbeeld bij Daisycon. Eerst meld je je aan bij de adverteerders die je wil promoten. Ben je toegelaten, dan kan je links uit het systeem halen. Via deze links kan je bezoekers doorsturen naar de adverteerder.

Daisycon biedt ook kant en klare tools waarmee je direct adverteerders kunt vergelijken. Voor beginnende ‘affiliates’ is dit reuze handig. Lees hier meer over deze tools.

Geld verdienen met Google Adsense

Een van de grootste advertentienetwerken ter wereld is van Google, en heet Google Adsense. Via Google Adsense kun je banners op je website plaatsen. Je plaatst een stukje code van Google op je website, bijvoorbeeld een 300x250 banner. Vervolgens zorgt Google ervoor dat er advertenties in deze banners worden getoond. Welke adverteerders er in de banners worden getoond is afhankelijk van de website waar deze banner op staat. Google maakt een match, en probeert zo relevant mogelijke adverteerders te tonen. Bij Google Adsense verdien je per klik. Let op! Niet zelf op je banners klikken, voor je het weet wordt je uit het netwerk gezet!

Zelf advertentieruimte en links verkopen

Heel veel bezitters van een website zijn op zoek naar manier om links naar hun website te krijgen. Hoe meer goede links er naar je website gaan, hoe hoger je website in Google zal scoren.

Als je hoog scoort in Google komen er veel bezoekers op je site. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kun je hier weer geld mee verdienen. Hierdoor zijn links naar je website eigenlijk ook geld waard geworden. Veel eigenaren van website klussen dan ook leuk bij door af en toe tegen betaling een artikel van een andere website met enkele links hierin te plaatsen. Naast affiliate marketing en Google Adwords is dit een leuke derde vorm hoe je online geld kunt verdienen met je website.Online geld verdienen zonder website

Als je nu geen website hebt, dan zijn er ook talloze manier om geld te verdienen. We sommen ze hier voor je op:

  • Via social media
  • Via spaarprogramma’s


Geld verdienen via Social Media

Via Social media kun je tegenwoordig ook heel leuk bij verdienen. Welke social media heb je allemaal? Denk dan aan:We beperken ons hier even tot Twitter en Facebook, maar eigenlijk geld voor ieder social media hetzelfde.

We hebben het eerder over affiliate marketing gehad. Als je relevante adverteerders via Twitter of Facebook promoot, dan kun je veel geld verdienen. Daarnaast betalen andere website of grote merken sommige beheerders van grote social media account maar wat graag een vergoeding om op Facebook of Twitter in de spotlight te staan.Geld verdienen via spaarprogramma’s

Als laatste kan je ook online geld verdienen via spaarprogramma’s spaarprogramma’s geven je punten als je e-mails van ze ontvangt, en via deze e-mails adverteerders bezoekt. Als je ook nog iets bij die adverteerders koopt, dan ontvang je meestal nog extra punten. Het is wel zo dat het om een hele kleine bedragen gaat, dus je moet wel geduld hebben. Uiteindelijk kan je de punten inwisselen voor cadeaus of geld. Bekende spaarprogramma’s zijn:Ik hoop dat deze uitleg nuttig is geweest en dat je lekker aan de gang kunt met online geld verdienen. Onthoud altijd. Niemand is rijk geworden zonder zijn best er voor te doen, maar weet je het juiste concept te bedenken, dan kan je leuk bijverdienen, of zelfs heel rijk worden.


 
5 + 4 =
 

Verdien meer met je website