Home Promoot je site Affiliate Marketing Zelf een Affiliate programma opzetten
Zelf een Affiliate programma opzetten

Je kan je site promoten via een affiliate netwerk, maar je kan ook zelf een affiliate programma opzetten. In dat geval koop je affiliate software, of neem je een licentie op een affiliate softwarepakket, en begin je zelf affiliates te recruteren die dan tegen jouw zelfgekozen tarief zullen adverteren op hun sites.

Werking

Affiliate software bestaat in verschillende soorten, en met het ene pakket kan je meer dan met het andere. In het algemeen zal affiliate software in staat zijn om links te genereren waarin een unieke identificatiecode verwerkt zit, zodat de software kan volgen welke affiliate welke kliks/leads/sales heeft gegenereerd.

Jij kan verschillende soorten campagnes in de software opzetten, bijvoorbeeld voor verschillende delen van jouw site of voor verschillende producten. Je kan bijvoorbeeld een klikcampagne naar je homepage opzetten, een leadcampagne voor je nieuwsbrief, en meerdere salecampagnes aan verschillende tarieven voor je webshop.


Een andere website die affiliate van jouw site wil worden registreert zijn site in jouw systeem. Wanneer één van deze affiliates een bepaalde (deel)campagne wil opnemen genereert het systeem een link naar het product of deel van je site waarop de campagne van toepassing is. In deze link zit de unieke identificatiecode verwerkt van die affiliate.

De software is in staat op te volgen wanneer iemand op deze link klikt, of wanneer via deze link een lead of sale gegenereerd wordt. De software zal ook bijhouden hoeveel elke affiliate verdiend heeft, en ook alle statistische informatie per affiliate en per campagne kunnen weergeven, zoals aantal impressies van de verschillende banners, kliks, leads enz.

Voordelen

 • Je betaalt geen commissies aan derden
 • Je betaalt geen set-up fee

Nadelen

 • Je moet zelf de volledige licentiekost of aankoopprijs van de software dragen. Gezien affiliate netwerken hun licentiekost kunnen delen over al hun adverteerders, betaal je meestal maar een kleine licentiekost
 • Je moet zelf wel de tijd investeren om campagnes op te zetten
 • Je moet zelf de communicatie en service voor je affiliates verzorgen
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele technische problemen
 • Je moet zelf zorgen voor de verschillende uitbetalingen
 • Je moet zelf zorgen voor de hosting van de software en de bandbreedte die het gebruik van de banners met zich meebrengt
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van de campagnes om eventuele fraude te voorkomen
 • Zeker in het begin is je bereik klein, terwijl bij een affiliate netwerk je campagne meteen wordt aangeboden aan duizenden sites
 • Je programma verspreidt zich moeilijk omdat webmasters interessante affiliate aanbiedingen niet graag bij hun concurrenten zien verschijnen.
 • Je moet dus zelf instaan voor de promotie van jouw affiliate aanbod, wat dus neerkomt op extra investeren.

Als je site of bedrijf nog niet groot genoeg is om een eigen affiliate manager aan te nemen die al dit werk voor jou kan doen, is het dus makkelijker via een affiliate netwerk te adverteren. Je hebt één aanspreekpunt, dat alle technische, financiële en service gerelateerde taken van je overneemt, terwijl dit niet noodzakelijk meer hoeft te kosten.


 
4 + 8 =
 

Verdien meer met je website