Home Promoot je site Affiliate Marketing Het cloaken van Affiliate Links
Het cloaken van Affiliate Links

Wegens ongerustheid over spam, virussen,… zijn veel gebruikers terughoudend tegenover het klikken op affiliate links. Er is veel speculatie over het doel van websites die affiliate links bevatten.


Veel mensen denken dat deze webpagina’s ontwikkeld zijn louter om bezoekers te leiden naar specifieke affiliate pagina’s.

Omwille van deze reden kan het interessant zijn voor u om het te doen lijken alsof uw affiliate links er uit zien als gewone links.

Het is zeer gemakkelijk om uw links te camoufleren. Dankzij deze techniek kan u eender welke url doen verschijnen in de statusbalk onderaan de browser wanneer een bezoeker met zijn muis over de link gaat.

Hoe de affiliate links verbergen?

Gebruik deze code om uw link te maken

<a href="http://www.uwaffiliatesite.com" target="_top" onmouseover="window.status='http://www.watumaarwil.com';return true;" onmouseout="window.status=' ';return true;">Uw beschrijving</a>


Verander de URL van http://www.uwaffiliatesite.com naar de correcte link voor uw affiliate programma, en http://www.watumaarwil.com in de url die u wenst. (meestal de top url van de webpagina naar waar u uw bezoekers wilt zenden.)

Bijvoorbeeld:

Indien u deelneemt in Brussels Airlines programma zou u http://www.uwaffiliatesite.com moeten veranderen in http://Link-van-het-affiliate netwerk/

En

http://www.watumaarwil.com met http://www.brusselsairlines.be

Het resultaat zou dan zijn:

<a href="http://link-van-het-affiliate-netwerk" target="_top" onmouseover="window.status='http://www.brusselsairlines.be'return true;" onmouseout="window.status=' ';return true;">Brussels Airlines – flying your way</a>


De affiliate link ziet er dan als volgt uit:

Brussels Airlines – flying your way

Doe de test

Wanneer u uw muis plaatst op de link, kijk dan naar de statusbar onderaan de webbrowser. Het lijkt alsof de link verwijst naar www.brusselsairlines.be terwijl het eigenlijk een affiliate link is.

Wanneer u de ctrl knop ingedrukt houdt wanneer u over de link gaat, zal u de volledige affiliate link URL zien.


 
2 + 9 =
 

Verdien meer met je website